Shkruaj perberesin ...

Wednesday, March 23, 2011

Finoke ne tave

Perberesit per 4 vete:
6 finoke te medhenj (http://en.wikipedia.org/wiki/File:Fenouil.jpg)
salce beshamel e gatshme ose e bere vete sipas recetes qe mund ta gjeni ketu
e verdhe veze
djath parmigiano reggiano
kripe
piper
shume pak majdanoz
gjalp

Pergatitja:
I pastrojme finoket dhe i presim holle. I ziejme ne uje te kripur derisa te zbuten pak. I kullojme dhe i rendisim ne nje tave te lyer me gjalp. Pergatisim salcen beshamel, se ciles i shtojme nje te verdhe veze. E shtrojme salcen mbi finoket dhe e sperkatim siperfaqen me djath parmigiano reggiano. E fusim taven ne furre ne temp. 180°C per rreth 15 min. E servirim si kontornon e nje berxolle mishi.
Gjak e dhjame :D



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...