Shkruaj perberesin ...

Thursday, July 21, 2011

Kos me thana



Kos me thana

Perberesit per 2 gota:

100 ml kos natyral
nje grusht thana
sheqer (sipas deshires)
2 flete xhelatine

Pergatitja:

rrahim kosin me sheqerin dhe i leme menjane.
Ne nje ene me uje te ftohte vendosim fletet e xhelatines. Pas 10 minutash, shtrydhim vetem 1 flete dhe e vendosim mbi nje tenxhere ne zjarr te ulet, bashke me 1 luge uje. E perziejme derisa te shperbehet dhe ia shtojme kosit duke e perzier fort.
E hedhim kosin ne gota dhe e vendosim ne frigorifer per rreth 1 ore, qe kosi te mpikset.

Ne nje tenxhere vendosim thanat bashke me gjysem gote uje dhe pak sheqer. I japim nje vale per 3-4 minuta. I shtojme fleten tjeter te xhelatines dhe i perziejme derisa te shperbehet.
Kur konstatojme qe kosi eshte mpiksur, i shtojme me kujdes lengun e thanave.
E rivendosim goten ne frigorifer per disa ore.
Mund te pergatitet ne darke per t'u shijuar ne mengjes.

Gjak e dhjame :D

2 comments:

  1. E di cfare po mendoja per kete receten? Sikur ti shtoja edhe nje shtrese me biskota digestiv ne fund dhe ta beja tamam si cheescake (me kos) :D

    ReplyDelete
  2. po me degjove mua kosit duhet t'i shtosh içik pana te rrahur. Me thana s'e kam provuar por me leng portokalli me ka dale shume i mire.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...