Shkruaj perberesin ...

Thursday, August 11, 2011

Rizoto me pjeper dhe proshute



Perberesit per 4 persona:

250 gr oriz per rizotto
gjysem pjepri
1 qepe
1 l leng perimesh
gjysem gote pana
60 gr gjalp
djathe grana padano
1 gote brandy ose vere e bardhe
100 gr proshute (crudo)

Pergatitja:

e qerojme pjeprin dhe e presim ne kubike te vegjel. E vendosim ne nje tas dhe e sperkatim me brandyn.
Nderkohe pergatisim nje rizoto normale. Skuqim qepen e grire ne vaj ulliri. I shtojme orizin. E kaurdisim derisa te skuqet dhe e shuajme me leng perimesh. 



Ne mes te kohes se gatimit (zakonisht rizoto gatuhet per 20 minuta ne zjarr te mesem, dmth pas 10 minutash), i shtojme proshuten e prere ne copa te vogla dhe pjeprin. 
5 minutat e fundit i hedhim panen dhe gjalpin. E kaurdisim. E peperosim dhe e sperkatim me djathin e grire.
E sherbejme me feta proshute te pjekura ne furre. 

Gjak e dhjame :D




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...