Shkruaj perberesin ...

Wednesday, April 18, 2012

Kime me spinaq - Uova in cocotte albanian style






Kime me spinaq

Perberesit per 1 persona:

200-250 gr spinaq
1 thelb hudher
1 veze
kripe
piper
vaj ulliri

Pergatitja:
ziejme spinaqin ne uje me kripe, e kullojme dhe e grijme trashe.
Ne nje tigan skuqim ne vaj ulliri hudhren e grire imet. I shtojme spinaqin dhe i rregullojme me kripe dhe piper.
E transferojme spinaqin ne nje tave balte ose porcelani. I hedhim vezen duke treguar kujdes qe te mos prishet e verdha e vezes dhe e vendosim taven ne furre ne temp. 180°C per me pak se 10 minuta, aq sa te mpikset e bardha e vezes.
E servirim me kos. 
Ide* - per ta pasuruar kete recete, ndonjehere i shtoj kubike buke te skuqur bashke me mish te tymosur.









Uova con spinaci in cocotte

Ingredienti per 1 persona:

200-250 gr di spinaci
1 spicchio d'aglio
1 uovo
sale
pepe
olio evo

Preparazione:

far bollire in abbondante acqua salata i spinaci. Scolare e tritarli grossolanamente.
Rosolare i spicchi d'aglio tritati finemente in olio evo. Aggiungere i spinaci e regolare di sale e pepe.
Trasferire i spinaci in una cocotte. Aggiungere l'uovo facendo attenzione a non rompere il tuorlo ed infornare a 180°C per meno di 10 minuti.
Servire con yogurt greco.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...